Egyszerű, és lehet egészen meseszerű is. Talán ezért olyan népszerű évek óta. Mi szeretjük a lilás árnyalatokat, de pirosban és arany ragyogásban is el tudjuk képzelni. Ilyen egyszerű elkészíteni:

Hozzávalók:

2 csokor zanót

kb. 200 mm átmérőjű virágcserép

vizes tűzőhab

2 m lila szalag

zöld drót

lila árnyalatú díszek

3 db toboz

moha

A tűzőhabot néhány órára vízbe áztatjuk, majd megfelelő méretűre vágva a cserépbe szorítjuk. A zanótot a kívánt hosszúságúra vágjuk – akkor lesz szép arányos, ha a hossza cserép magasságának kb. négyszerese. Néhány szál zanótot összefogunk, és a cserép belső pereme mellett, szépen körbetűzzük úgy, hogy a körív 3/4 részét a felfelé álló zanót borítsa. Az így kapott szétálló zanót-bozótot szépen összefogjuk középen, mintha hajból lófarkat kötnénk. Erősen megdrótozzuk, majd a zanót többi részét zöld dróttal erősen körbetekerjük, kialakítva ezzel a grincsfa felső részének végleges formáját.

A nyitott első részt kidíszítjük. A vizes tűzőhabot mohával borítjuk, ha van a kertből néhány kis sziklakert növény, azokkal gazdagabbá lehet tenni a látványt. Hátulra tobozokat, bogyós ágat helyezünk, előre kis figurákat rögzítünk egy-egy darabka U alakúra hajtott zöld drótdarabbal. Az oldalt szétálló zanótot kézzel megigazítjuk, és egy darab lila szalaggal összefogjuk, hogy csinosan álljon. A grincsfa felső részére is lila szalagot tekerünk, a végére vékony ezüstszállal néhány aprócska üveggömb teheti igazán kedvessé a látványt.

 

ugrás az oldal tetejére