Kávéimádóknak. Kávéházba. Vagy türelmeseknek. A képen látható modell megvásárolható, ára 3900 Ft. Személyes átvétellel, nem postázható. Magassága kb. 40 cm.

Hozzávalók:

kávéscsésze

15 dkg szemes kávé

kartonpapír 20x20 cm-es

barna árnyalatú csomagolópapír

viasz, régi gyertya

kb. 10 mm átmérőjű, 300 mm hosszú pálca

ragasztó

csillagánizs, fahéj

apró aranyszínű díszek

Keressünk egy megfelelő kávéscsészét: a limlomok közt biztosan akadunk páratlanra.

A pálcát állítsuk a csészébe és öntsük körül viasszal – ha van türelmünk, a régi gyertyát gyújtsuk meg és csöpögtessük körül a botot. Ha a viasz megdermed, a pálca szépen állni fog benne.

A kartonpapírból csavarjunk kúpot, tűzőkapoccsal vagy ragasztóval rögzítsük, majd vonjuk be barnás árnyalatú díszcsomagoló papírral. Erre azért van szükség, mert a kávészemek közt itt-ott kilátszik majd, és ez a szín-játék kedves ellenpontját képezi a kávé komor barnaságának. Az így kapott tölcsért szép gondosan ragasszuk körbe kávészemekkel. Ha van türelmünk, mintákat is rakhatunk a kávébabból, mutatós felületet kapunk így. Ha a kávé teljesen befedte a tölcsért, ragasszuk a csészében ágaskodó botra. Ragasszunk rá aprócska díszeket: csillagánizst, gyöngyöt, vékony aranyszálat, kisebb fahéj-rudakat. Ha akad a kezünkbe egy méretesebb fahéj darab, azt a rúd kilátszó részére is illeszthetjük, így még szebb lesz a fácska törzse. Ne lakkozzuk le, így még hetekig élvezhetjük a finom fahéjas kávé illatot.

 

ugrás az oldal tetejére