Fotó & Film - Oktatás

Food styling és food-foto workshop

...ételfotós kurzus, ahol életre kel az étel

Következő időpont: szervezés alatt (érdemes emailben érdeklődni!)

Számtalan tanfolyamot tartottunk már saját szervezésben, vagy egy eseményhez, fotófesztiválhoz kapcsolódva, és sok privát kurzust. Az elmúlt ével alatt sokat változott a tematika, a résztvevők kívánsága. Ma már többnyire okostelefonnal érkeznek a résztvevők, és saját blogjukat, étlapjukat, honlapjukat szeretnék feldobni jobb fotókkal. Az oktatás az alapoknál kezdődik: vagyis ott, hogy hogyan is kell használni a telefonomat, a saját eszközömet? Milyen lehetőségeket rejt egy ilyen okoskamera, milyen előnyei és hátrányai vannak? Modellezünk egy olyan helyzetet, ami rendelkezésre állhat, és megmutatjuk, milyen eszközöket lehet bevetni, hogy a fotó tényleg ÉLJEN. Egy ideje jópofa ledvilágítással dolgozunk, ennek előnye a kis helyigény, a hosszú élettartam, az egyszerű kezelhetőség. Amikor sorra vesszük, mire kell, mire érdemes figyelni az ételfotózásnál, egyre-másra csillannak fel a szemek: igen, ezt a hibát én is mindig elkövetem… pedig milyen pofonegyszerű a megoldás… Nem varázslók vagyunk, azt foglaljuk össze lendületesen és tömören, amiket már megtanultunk a rajzórán, a fizika- és matematikakönyvekből, művészettörténetből, csak elfelejtettük, vagy éppen hiányoztunk akkor… és megmutatunk még egy pár apró trükköt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a kép tényleg egészen az alkotóé legyen. Aki pedig még inkább szeretne teljesen a saját igényeihez mérten tanulni, annak műtermünkben ott a személyes konzultáció lehetősége, amellyel szintén érdemes élni. Segítünk, hogy mindenki megtalálja a saját stílusát az ételfotózásban, és örömét lelje benne.

Miért pont nálunk?

  • mert elkötelezetten hiszünk abban, hogy a kép akkor jó, ha élmény a szemnek
  • mert több mint két évtizedes food-styling tapasztalat birtokában dolgozunk a Living4media.de és a Stockfood.com partnereként is
  • több mint 70 megjelent szakácskönyvünk Magyarországon és a nagyvilágban

Amit kínálunk: Egy kellemes és hasznos programot, ahol olyan műhelytitkokat lehet ellesni első kézből, amelyek alkalmazásával szebb és ízletesebb fotókat tudnak majd készíteni, akár egy blogra, egy étlaphoz, vagy éppen csak úgy. „Ételszépítés” – ami a hétköznapokon is szükséges az igényes látványhoz. A négyórás program keretében mindenki a saját fotós eszközével (fényképezőgép, okostelefon) dolgozik.

A PROGRAM

11.00 – 11.15 Ételfotókkal illusztrált előadás, amelyben megismerkedünk a képkomponálással, az alapanyagokkal, hátterekkel, stílusokkal. Lesz egy kis színtan, felelevenítünk néhány, az iskolában is tanult törvényt. Az ételfotózás műhelytitkai a stylist szempontjából.

11.15 – 11.30 Szusszanás, kötetlen beszélgetés, ismerkedés

11.45.00- 13.45 Food Styling gyakorlat – ahol sok-sok eszközzel, alapanyaggal, ételekkel modellezzük le, hogyan is érdemes elkészíteni, berendezni egy ételkompozíciót. Food Foto műhelymunka, vagyis ételfotót készítünk, könnyen elérhető, egyszerű eszközök segítségével. A jó fény és árnyék. Trükkök a tökéletes fotóhoz.

13.45-14.00 Kérdések és válaszok a búcsúzás előtt, a fotózott ételek kóstolása.

Létszám: maximum 10 fő

Helyszín: Budai Alkotóműhely, Budapest XI. Temesvár utca 19-21.

A kurzus ára: 14.900 Ft amely tartalmazza a fent felsoroltakat, az előadás vázlatát, valamint egy könnyű snacket, frissítőt.

KEDVEZMÉNYEK:

Páronkénti jelentkezés esetén: 24.900 Ft/2 fő

Jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, emailben. A válaszban elküldjük a workshop részleteit és a fizetési lehetőségeket.

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

Speciális ételeket fotóznál? Nem szereted, ha mások is körülvesznek az alkotás és tanulás közben? Akkor az egyéni kurzus neked szól! Ekkor 3 órán keresztül csak TE és a TE munkád köti le a figyelmünket. Előre elkészítünk egy megbeszélt ételt, és többféle beállításon keresztül szemléltetjük mindazt, amit egy fotó készítésénél figyelembe kell venni. Lehet használni a fotóstúdiónk kelléktárát, segítünk a helyes kompozíció megtervezésében, a jó megvilágítás titkaiban. Megmutatjuk, hogyan nem sötétedik be a vörösbor, hogyan fog szépen futni a fény az üvegen, megcsillanni az evőeszközön. Szóba kerülnek stílusok, struktúrák, anyagok, formák, színek, ezek összhangjai. Egyszóval ez egy 3 órás intenzív konzultáció velünk: Vass András fotográfussal és Halmos Monika food stylisttal.

Az egyéni konzultációs csomagnak az ára netto 39.000 Ft.

A helyszín Sóskút, gasztrofotós műtermünk, egyeztetett időpontban. Jelentkezés folyamatosan: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, emailben. 

 

Néhány vélemény:

"Kedves Mónika és András!

Igen, a szombati műhelymunka, jóllehet nem ezen a területen dolgozom, hasznos volt számomra, alakította a képalkotási gondolataimat, és a kérdéseimre is választ kaptam. Volt idő fényképezni, gyakorolni, ami lehet, ha többen lettünk volna, nem így alakul.

Rendkívül hasznosnak tartottam, hogy András kiértékelte mindenki fotóját.

Ahhoz, hogy ez az 5 órás alkalom eredményes legyen, úgy érzem a magatok részéről mindent megtettetek. Tartalmas volt a vetített képes előadás, a hozzá fűzött információkkal, hiteles a fotóanyag a többféle, „igazi” alapanyagból gondosan elkészített élelmiszerekkel.

Örülök, hogy jelentkeztem a programra.

Alexandra"

"A tanfolyamon kaptam olyan finomítási ötleteket, javaslatokat, amiket a gyakorlatba be kell ültetnem, használnom.
Hasznos volt, hogy az azonos témáról, ételről készített képeinket összenéztük és megbeszéltük, elmondtátok, hogy mire figyeljünk.
Azt látom, hogy azért több fotós ismeret szükséges a jó, jobb fotók készítéséhez, s persze még a tálalás terén is jó lenne fejlődnöm." Ildikó

"Kedves Szervezők! Nagyon vártam ezt a kurzust, mert valahogy sosem lettek a fotóim olyanok, amilyennek szerettem volna. Most már tudom, nem kell harmincat kattintani egy pörköltre, elég egyet, ami tényleg jó! Most készülök, hogy a hétvégi süteményeimet a tanultak szerint megörökítsem és megoszthassam! Kata"

"Nagyon sokat tanultam a workshopon. Profik vagytok, részemről 10/10 a délután értékelése. Olyan kedvet kaptam a fotózáshoz, hogy már alig várom, hogy fotózhassak, és azt is, hogy legyen egy új fényképezőgépem..."  Ildikó

És néhány fotó:

ugrás az oldal tetejére