Immár 25 éve annak, hogy belevetettem maga az ehető virágokról fellelhető irodalom és történelem tanulmányozásába. Az eltelt idő alatt számos könyvem és számtalan publikációm jelent meg, előadásokat, workshopokat, kóstolókat tartottam. Virágos missziómnak köszönhető, hogy ma már Magyarországon ismerik az ehető virágokat, sokan használják őket otthon, megjelennek a vendéglátásban, új színfolttal gazdagítva gasztronómiánk kincsestárát.

Bővebben: Tavasz 2017.

ÉTELFOTÓS TANFOLYAM, ahol életre kel az étel

Amit kínálunk: Egy kellemes és hasznos délutánt, ahol olyan műhelytitkokat lehet ellesni első kézből, amelyek alkalmazásával szebb és ízletesebb fotókat tudunk majd készíteni, akár egy blogra, egy étlaphoz, vagy éppen csak úgy. „Ételszépítés” – ami a hétköznapokon is szükséges az igényes látványhoz. Az ötórás program keretében mindenki a saját fotós eszközével (fényképezőgép, okostelefon) dolgozik.

 

Bővebben: Ételfotós és food styling workshop

Az idei augusztus időjárása kivételesen gazdag gyógynövény- és virágválasztékot kínál mindenütt, így a mi kertünkben is. Ezekből egy kosárra valót vittünk el Pannonhalmára, ahol a Gyógynövényhét első napján gyógynövényáldásra került sor. Az apátsági Gyógynövénykertben  Nagyboldogasszony napján régi szokás szerint gyógynövényeket áldanak meg: nem csak a kertben találhatóakat, de azokat a csokrokat, koszorúkat, készítményeket, melyeket a látogatók hoznak magukkal. 

Bővebben: Gyógynövényáldás Pannonhalmán

Étkezési célra legjobb, ha a saját magunk termesztette virágokat használjuk fel. Most már mindenkinek lehet ehető virágos kiskertje, vagy néhány balkonládája, amelyben csekély munkával és minimális hozzáértéssel hosszú hónapokon át szedhetjük a friss, ehető virágokat!

http://videa.hu/videok/nagyvilag/2015.03.18.-hulladekfilm-tavaszi-kert-XaPnjfaAS73VTCCQ

Saját fejlesztésű ehető virág magjainkat megrendelhetik webshopunkban.

"Ha növényt ültetsz, azt jelenti: hiszel a holnapban"
Audrey Hepburn

 

 

Csodálatos és felemelő élményben volt részünk – és bízom benne, hogy mindenkinek, aki ezen a márciusi estén eljött a tokaji könyvtárba! Dr. Bene Zsuzsanna borász meghívására a herbaborok mellett egy kis virágkörüli virtuális utazásra invitáltuk a közönséget egy színes, vetített képes előadás keretében.

Bővebben: Virágkonyha és herbabor

Virágos termékekből és könyvekből gyönyörű ajándékcsomagokat állítottunk össze! Virágkedvelőknek, levendulabolondoknak, rózsaimádóknak, kertbarátoknak, a mamának és a kedvesnek... szóval mindenkinek! Maga a doboz,a textilzsák dekoratív csomagolás, tehát azzal sem kell bíbelődni. + minden csomagon egy kis kedves fa etikett, amire személyes üdvözletet lehet írni. A könyveket is lehet személyre szóló dedikálással kérni! Mivel minden egyedileg kézzel készül, így limitált a mennyisége, érdemes mihamarabb megrendelni! Nézzenek körül exkluzív ajándékaink közt!

Rengeteg munka után végre megérkezett! A linzi Freya Kiadó gondozásában megjelent „Veilchen, Rose und Lavendel” címmel az első könyvünk a német piacon!

Már e-Book formában is!

Bővebben: http://www.freya.at/de/naturheilkunde?page=shop.product_details&flypage=flypage-vmbright.tpl&product_id=213&category_id=82

Bővebben: Vonzás és varázslat virágokban

A virágok virága, a rózsa étkeinkbe komponálva megszépíti a lelket, gyönyörűséget ad a szemnek, és egy csodálatos ízélménnyel gazdagít. Kóstoljuk meg az ünnepet fényesítő rózsaszörpöt, a pompás és dekoratív kandírozott rózsaszirmokat! Ha van kiskertünkben rózsa, készítsünk a nekünk kedveseknek rózsás süteményt, rózsaszirmokkal finomított lekvárt, vagy hagyjuk, hogy a rózsa és a chili, vagy a rózsa és a bors kettőse vezessen ínyenc élvezetekre!

 

Bővebben: Rózsakóstoló - rózsás szakácskönyv, rózsás receptek

Könyvajánló

Viragkonyhaborito
Ibolyás szakácskönyv
Rózsás könyv
Levendulás könyv német
 Provence-i rózsa

Akiket ajánlunk

 

LIFE LOGO 2012
 
 Chefparade
 
 Noszlopi Finomságok

Ki van itt?

Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

ugrás az oldal tetejére