Immár 25 éve annak, hogy belevetettem maga az ehető virágokról fellelhető irodalom és történelem tanulmányozásába. Az eltelt idő alatt számos könyvem és számtalan publikációm jelent meg, előadásokat, workshopokat, kóstolókat tartottam. Virágos missziómnak köszönhető, hogy ma már Magyarországon ismerik az ehető virágokat, sokan használják őket otthon, megjelennek a vendéglátásban, új színfolttal gazdagítva gasztronómiánk kincsestárát.

De sok-sok minden rejlik még a virágokban, romlott világunk apró csodáiban! És hogy még többen legyenek részesei az ehető virágok tudományának, még szélesebb körben legyen ismert ez a különleges világ, idén is folytatódik a Virágkonyha országjáró programja.

Hogy mit is kínálunk? Könyvbemutatót, benne irodalom, történelem, botanika és gasztronómia – mindig az adott helyhez és közönséghez alakítva. Lehet benne vetített képes előadás a virágok gasztronómiai szerepéről, vagy a honi levendula-történetről, a Sisi-útról, vagy az örök virágról, a rózsáról. Lehet beszélgetős, virágos kekszet rágcsálós-virágos szörpöt hörpölős délután recept-csereberével, akár zongoramuzsikával. Ha a helyszín úgy kívánja, lehet közös sütés-főzés, természetesen virágokkal, virágos palacsintasütés, virágos mandalatorta-készítés... és még sok-sok, a helyszínhez és az alkalomhoz való program. A  költségek minden esetben egyedi megállapodás tárgyát képezik.

Szeretnénk Önt is a Virágkonyha programok egyik házigazdájaként üdvözölni! Ha érdeklődik iránta,  várjuk jelentkezését mihamarabb, a részletek és az időpont egyeztetéséhez! Naptárunk egyre jobban telik, érdemes időben tervezni, hiszen nem kell már sokat aludni, és itt a 2018. évi virágszezon!

Kalandozás az ehető virágok és vadnövények világában

 Virágoskert a tányérban – vetített képes előadás az ehető virágokról, akár virágkóstolóval, könyvdedikálással egybekötve. Kapcsolódhat átfogóan az egész virágoskerthez, vagy egy-egy növényhez: "A tündérillatú levendula", "E bűverő, mit szirma rejt - az ibolya", "Rózsakóstoló", Fűben-fában finomság - vadnövények gasztronómiája", "Virágkonyha Sissi nyomán" - végig kóstolni a Sissi-utat Európán át.

Virágkóstoló – az évszakhoz, a rendezvényhez illeszkedő virágokkal: friss virágok, virágkészítmények, édesen-sósan, akár glutén- és laktózmentesen. Kiegészítője lehet kellemes zongoramuzsika.

Kösd vagy kóstold - mert minden jó a virágoskertben kezdődik. Halmos Monika food stylist és Gombás Attila virágkötő mester közös programja. Míg Attila szépséges virágkompozíciókat alkot, addig Monika virágokkal-virágokból ételeket – a végére pedig összeáll egy pompás, ünnepi asztal.

Lásd a természet ízeit – fotókiállítás, 50 db 20x30 cm-es fotó, paszpartú nélkül. A képek már néhány helyen kiállításra kerültek: http://erdmost.hu/2017/04/11/izek-illatok-fenyek/

Csináld magad – közös ételkészítés családi napra, rendezvényre, ahol közösen készítünk szendvicset, desszertet, palacsintát, virágmandala-tortát, miközben megismerkedünk ehető virágokkal, vadnövényekkel, kóstolunk, tanulunk, beszélgetünk.

A fenti programokhoz felhasznált alapanyagok, növények saját, vegyszermentes termesztésünkből származnak, a feldolgozott termékek is mind saját kézműves termékek.

Az étel emlékezik

A százéves befőtt titka - Rendhagyó családtörténeti és gasztronómiai kalandozás egy 1918-ban készült befőtt, és két, másfélszáz éves, kézzel írt receptes gyűjtemény alapján, a kalandos sorsú Gregersen családtól. Norvégiából Európán át, asztali örömökben elmesélve. Vetített képes előadás kóstolóval.

 Én oda merem adni az unokámnak – Szabó Péter noszlopi vendéglős előadása a házi és kisüzemi tartósításról, a szántóföldtől az áruházak polcáig. 25 év tapasztalata egy órába sűrítve, vetített képekkel, kóstolóval.

 Ételfotó és food styling

Ételfotó és food styling workshop – négyórás program maximum 8 főnek. Vetített képes előadás és közös műhelymunka, ahol belekóstolhatnak az ételfotózás mindennapjaiba. Tippek, trükkök, egyszerű praktikák a szépséges ételfotókhoz.

https://www.facebook.com/pg/Rózsakunyhó-Alkotóműhely-149283145235574/photos/?tab=album&album_id=663283930502157

Ételfotó telefonnal, akár egy profi – előadás és közös műhelymunka, hogy profi fotófelszerelés nélkül, akár a konyhában is legjobb képet alkothassuk meg az ételeinkből. Vendéglátósoknak, bloggereknek, háziasszonyoknak, szépre vágyó fiataloknak. A program összeállítása a célközönségre optimalizálva. https://capacenter.hu/fotografiai-workshopok-studioban/

 Bízunk benne, hogy a felsoroltak közt találnak kedvükre való programot! A rendezvények hangulatáról sok-sok képet láthatnak a Rózsakunyhó Alkotóműhely facebook-oldalán. Konkrét érdeklődés esetén, a részletek ismeretében tudok pontos árajánlatot adni. A programok kombinálhatók, az eseményhez minden esetben az eseményhez hangoljuk őket.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +3630-9647144

Könyvajánló

Viragkonyhaborito
Ibolyás szakácskönyv
Rózsás könyv
Levendulás könyv német

Akiket ajánlunk

 

Lifetv logo
 
 Mindenmentes
 
 Noszlopi Finomságok

Ki van itt?

Oldalainkat 104 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

ugrás az oldal tetejére